pondělí 2. prosince 2013

Review: Nadpozemská - Cynthia Hand (Nadpozemská #1)



Název: Unearthly
Autor: Cynthia Hand
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 360
Žánr:  fantasy (  román)


Anotace
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?



I tuto knihu mi doporučila kamarádka. A protože mám ráda knihy o magických bytostech rozhodla jsem se, že si tuto knihu přečtu. I tato kniha je trilogií a to znamená, že má další dva díly. Musím sice přiznat, že mám raději knihy, které mají pouze jeden díl, ale i přesto jsem se do té knihy velmi rychle začetla a byla jsem spokojená.    
                                



Hl. hrdinka Clara je z jedné čtvrtiny andělem.  Co to pro ni znamená? Clara má andělské schopnosti a musí jako všichni andělé splnit poslání. O jejím poslání se ji začne zdát, nejprve vidí hořící les a nějakého chlapce. Claru napadne, že je jejím úkolem toho chlapce zachránit. Proto se s matkou a bratrem přestěhuje do Wyomingu. Tam se Clara seznámí s objektem své vize – Christianem.  Čas, kdy bude muset Clara splnit své poslání, se neúprosně blíží a Clara se postupně vypořádává se zkouškou, která odhaluje minulost její rodiny a andělů. Hlavní hrdinka postupně  zjištuje, že andělé nejsou vždy jenom hodní, ale existují i zlí andělé, s kterými se není radno zahrávat.


Postavy v této knize byly fajn. Pravděpodobně to bylo tím, že to nebyli takové ty postavy, které nemají žádnou vadu. Ano, udělali někdy nějaké chyby, ale každý se přece mýlí. Nikdo totiž není dokonalý. Tím působí postavy reálně. Nemyslím si, že bychom totiž na světě mohli najít někoho tak dokonalého jako je Edward ze Stmívání. Ale takového Tuckera bychom možná mohli nalézt.



                              


Celkově měla autorka děj předem dobře naplánovaný a rozvržený. U takových knih, se totiž často stává, že autor (autorka) má brilantní nápad, ovšem zpracování trochu pokulhává. Často je děj potom moc bohatý až místy nedává smysl. Ovšem to se autorce naštěstí nestalo.


Bohužel i tato kniha má milostný trojúhelník  (Nechápu proč ho má většina knih pro náctileté a vůbec ho nemám ráda. Možná to bude tím, že celkově nemám ráda rozhodování ať je to pro cokoli, nevím, ale zdá se mi to už trošku kýčovité). Co myslíte, vybere si Clara Christiana, kluka z vizí nebo začne chodit s Tuckerem?(já jsem spíše fanynka Tuckera než Christiana)
                                                      Kniha se čte velmi lehce, a když se prokoušete přes pomalejší začátek, nebude moct knihu odložit.  Česko- americká obálka se   je prostě nádherná, dokonce se mi líbí mnohem více než obálka z UK. Česká obálka se mi zdá taková modernější. Na druhou stranu anglická obálka je taková tajemná a tajemná obálka podle mého názoru přiláká mnohem více než  čtenářů než obálka stejné knížky v českém vydání. Protože by se mohlo zdát, že se jedná o román a ne žádnou fantasy knihu. Tato kniha je také nabitá humorem a emocí, proto pokud takové knihy máte rádi, určitě stojí za to si tuto knihu přečíst.
Této knize bych dala 71%. V knize převažují klady, ovšem mínus musím udělit za kýčovitý milostný trojúhelník.   Ale i přesto se těším na další díl. A samozřejmě hned po přečtení se můžete těšit na další recenzi.

Hodnocení: 71%


                          

Žádné komentáře:

Okomentovat