sobota 7. prosince 2013

On my wishlist (1)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 

Sweeney Todd - Šňůra perel  - Thomas Peckett Prest 
Návrat z temnoty - Liz Coley
                                                                                       


pátek 6. prosince 2013

Review: Hunger Games - Aréna smrti (Hunger Games #1)


Název: The Hunger Games
Autor: Suzanne Collins
Nakladatelství: Fragment

Počet stran: 328
Žánr: Dystopie (fantasy, sci-fi, román)

Anotace

V troskách země, kdysi známé jako Severní Amerika, se rozkládá Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou a udržuje si jejich poslušnost tím, že je nutí, aby každý rok vysílaly jednoho chlapce a jednu dívku ve věku mezi dvanácti a osmnácti lety jako účastníky Hladových her – boje na život a na smrt živě přenášeného televizí.

Review: Hunger Games - Síla vzdoru (Hunger Games #3)

Název: Mockingjay                                           
Autor: Suzanne Collins
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 344


Žánr: Dystopie (fantasy, sci-fi, román)

Anotace

Katniss Everdeenová, dívka v plamenech, přežila, ale její domov byl zničen. Hurikán unikl. Katnissina rodina je v bezpečí. Peetu zajal Kapitol. Třináctý kraj skutečně existuje. Vypuklo povstání. Katniss záměrně zachránili z arény krutých a krvavých čtvrtoher a bez jejího vědomí ji už před dlouhou dobou zapojili do revoluce. Třináctý kraj vystupuje ze stínů a plánuje svrhnout Kapitol. Zdá se, že všichni o pečlivě připraveném plánu vědí - s výjimkou Katniss. Úspěch povstání závisí na její ochotě stát se pěšákem, přijmout odpovědnost za nespočetné životy a změnit budoucnost Panemu. Kvůli tomu musí odsunout stranou svoji zlost i nedůvěru. Musí se stát symbolem revoluce - reprodrozdem - bez ohledu na to, že cena může být hodně vysoká.

úterý 3. prosince 2013

Review: Hunger Games - Vražedná pomsta (Hunger games #2)

Název: The Catching fire                                      
Autor: Suzanne Collins
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336
Žánr: Dystopie (fantasy, sci-fi, román)



Anotace

Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

pondělí 2. prosince 2013

Review: Nadpozemská - Cynthia Hand (Nadpozemská #1)



Název: Unearthly
Autor: Cynthia Hand
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 360
Žánr:  fantasy (  román)


Anotace
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?

Review: Divergence - Veronica Rothová (Divergence #1)

Název:  Divergent 
Autor:  Veronica Rothová
Nakladatelství:  Cooboo
Počet stran:  344
Žánr:  Dystopie (fantasy,sci-fi, román)




Anotace
Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.