sobota 14. prosince 2013

Review: Hobit - Šmakova dračí poušť

The Hobbit: The Desolation of Smaug  
Dobrodružný/Fantasy
USA/Nový Zéland, 2013, 161 min
Režie: Peter Jackson

Hudba: Howard Shore


Děj filmu

Hobit: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka - nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti.

Review: Dědička - Amanda Hocking (Svět Tryllů #1)

Název: Switched
Autor: Amanda Hocking
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 312
Žánr:fantasy 




 Anotace


Když bylo Wendy pouhých šest let, matka se ji pokusila zabít. Tvrdila jí, že je monstrum. O jedenáct let později se Wendy začíná obávat, že matka měla tehdy možná pravdu. Dochází jí, že asi není tím, kým si po celý život myslela, že je. Toto poznání jí pomáhá odhalit Finn Holmes. Finn, záhadný spolužák, zprvu Wendy jen neustále pozoruje. Něco na něm Wendy neskutečně přitahuje, ale zároveň děsí. S jeho pomocí se dozví i pravdu o sobě a svém životě: Jako miminko byla zaměněna s jiným dítětem, chlapcem. Ještě v šoku se Wendy vydá s Finnem za svou pravou matkou. Netuší ale, co ji tam čeká…Nový domov Wendy nutí nechat dosavadní život za sebou, zapomenout na školu jí problém nedělá, ale jak se vypořádá se ztrátou svého bratra a tety? Wendy se musí poprat se svým novým údělem a s tím, že ani u své pravé matky nenajde city, které celé dětství tak moc postrádala.

On my wishlist (2)




Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Zlatá lilie - Richelle Mead
Smečka - Andrea Cremer



úterý 10. prosince 2013

Teaser Tuesday (1)


Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!

Upíří deníky - Probuzení
L.J. Smith

"Když na něj pohlédla, pocítila v žaludku záchvěv strachu a dlaně se jí zpotily."
... 
"Na poslední chvíli se místo toho snesl na psíka, který hystericky vyštěkával."








neděle 8. prosince 2013

Posuď knihu podle obalu (1)



Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.                                                  

 Název knihy: The Hobbit
 Autor: J.R.R. Tolkien

Anotace:  Bilbo Baggins is a hobbit who enjoys a comfortable, unambitious life, rarely travelling further than the pantry of his hobbit-hole in Bag End. But his contentment is disturbed when the wizard, Gandalf, and a company of thirteen dwarves arrive on his doorstep one day to whisk him away on an unexpected journey 'there and back again'. They have a plot to raid the treasure hoard of Smaug the Magnificent, a large and very dangerous dragon...

Můj názor: Nejnovější vydání se mi docela líbí, ikdyž podoby v nichž byl Hobit vydán, je nespočet. Tahle obálka vypadá tak jemně a nevinně. Je to vydání určené pro děti a má spiše pohádkový charakter. Ikdyž bych ho ze všech možných obálek, ve kterých byl Hobit vydán zařadila spíše ke konci, přesto má něco do sebe.