pondělí 21. července 2014

Review: Tweety s city - Elizabeth Rudnick

Název: Tweet heart
Autor: Elizabeth Rudnick
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 272
Žánr: román

Anotace

 Claire nemůže uvěřit, že si ji na Twitteru našel její vysněný kluk. Myslela si, že si jí nikdy ani nevšimne, ale jak se zdá, rozumí jí líp než kdokoliv jiný. Twittersmír je ale záhadné místo, kde se občas přátelé chovají jinak než v reálném světě. A aby toho nebylo málo, Claire si uvědomí, že je zamilovaná do úplně posledního kluka, který kdy připadal v úvahu…

Claire je zamilovaná do jednoho "frajerského" kluka ze školy. Její kamarádka Lottie se jí snaží podporovat a pomáhat, i když to vypadá, že onen kluk poněkud nemá zájem. Claire je z toho nešťastná a se svým trápením se svěřuje na Twitteru, kde jí kromě její nejlepší kamarádky pomáhají dva kamarádi Bennett a Will. Právě Will je do Claire tajně zamilovaný a protože už nemůže sledovat, jak se Claire trápí, rozhodne se na Twitteru vydávat právě za kluka, do kterého je zamilovaná a napsat jí. Najednou je zase slunce na obloze, Claire je usměvavá a myslí si, že se konečně i ona zalíbila svému idolu. Jak to asi bude vypadat, jakmile se onen "pan vyvolený" skutečně začne s Claire bavit ve škole? A co Will a jeho city?


Tahle knížka je něco nového, co tu ještě nebylo. Takový klasický příběh lásky, který kdybych četla v normální knize, by mi asi připadal jako klišé a nudný. Ve formě tweetů a e-mailů to bylo ale zábavnější a docela osvěžující. Je pravdou, že místy jsem se docela ztrácela v tweetech, tápala jsem, co kdo komu napsal, odepsal a podobně. Knížka se mi četla rychle, za jedno odpoledne ji klidně stihnete. Jak už jsem ale psala, jedná se o takový typický teenagerský příběh lásky, takže není tady nic, co by se nedalo očekávat. Abych to shrnula, příběh takový průměr, čekala bych něco více napínavějšího nebo trošku originálnějšího. Na druhou stranu, forma knížky perfektní. Díky tweetům bylo čtení opravdu jiné, objevovaly se tady vtipné hlášky a prupovídky a člověk alespoň poznal myšlenky všech postav. Doporučila bych těm, co mají rádi neobvyklé formy knížek, chtějí zkusit něco nového a zároveň klasického nebo těm, co jsou stejní závisláci na Twitteru jako já.

Hodnocení: 75%



1 komentář: