sobota 11. ledna 2014

Review: Horečka - Lauren DeStefano (Zahrada nesmrtelnosti #2)

Název: Fever (The Chemical garden #2)  
Autor: Lauren DeStefano
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 351
Žánr: sci-fi,fantasy, dystopie

Anotace

Rein opět v akci – Rein odhalí kuplířčiny úmysly a začce opět vzdorovat – Strastiplná cesta k Rowanovi – Vaughn je rozhodnutý přivést Rein zpět do sídla – Tentokrát jde Rein o všechno.

On my wishlist (7)




Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 




                                               
Reset- Amy Tintera
 
 John Green - Hvězdy nám nepřály


pátek 10. ledna 2014

Review: Vytržení - Lauren Kate ( Andělé #3)

 
Název: Passion ( Angels #3)
Autor: Lauren Kate
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 304
Žánr: fantasy (román)
                                         

Anotace:


Ve třetím dílu série Andělé se dál odvíjí příběh Luce a Daniela. Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco – nebo někdo –, co by jí mohlo pomoci v tom současném. A tak se vydá na nejdůležitější pouť tohoto života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s Danielem. S jediným cílem – najít klíč, který odemkne jejich lásce dveře do budoucnosti.

středa 8. ledna 2014

Review : Muka - Lauren Kate ( Andělé #2)

Název: Torment ( Angels #2)
Autor: Lauren Kate
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 328
Žánr: fantasy (román)


Anotace

Nebezpečné, vzrušující a tajemné romantické dobrodružství Padlých andělů pokračuje v knize Muka. Druhou část série, ve které láska nikdy neumírá, napsala opět Lauren Kateová.
Luce prožívá peklo na zemi. Trvalo dlouho, než našla svou pravou lásku, padlého anděla Daniela. Ten teď tvrdí, že ji musí opustit. Jeho úkolem je jít a bojovat proti Vyhnancům, nesmrtelným, kteří Luce usilují o život. Daniel ji ukryje ve škole na skalnatém kalifornském pobřeží. Jejími spolužáky jsou nezvykle nadaní studenti – Nefilim, potomci padlých andělů a lidí. A Daniel odchází hledat nesmrtelné… Luce se ve škole konečně dozví, co jsou ony záhadné stíny, které vídá od dětství, a jak může s jejich pomocí nahlédnout do minulých životů. Ale čím více se rozšiřují její znalosti, tím víc podezřívá Daniela, že jí neprozradil všechno. Něco skrývá, něco nebezpečného. A co když jí lhal o minulosti? Luce začne mít podezření, že ve skutečnosti je její osud jiný. Předurčeným vyvoleným nemusí být právě Daniel.



úterý 7. ledna 2014

Knižní chvilky (1)


Jedná se o meme, které vymyslela TerezZ. Budeme nepravidelně přidávat příspěvky, podle toho jak to půjde. Úkolem je vyfotit své chvíle s knížkou. Budeme se s Verr střídat, stejně jako u ostatních meme.

Teaser Tuesday (3)



Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů!

Ještě než se do toho pustím bych se vám ráda omluvila. Ano toto meme nebylo zrovna nejpravidelnější, ale od teď se to změní :-)

Nyní bych vám ráda představila knížku, kterou právě čtu a kterou jsem si strašně zamilovala. Jedná se o třetí díl série Andělé. A podle mého názoru je to zatím nejlepší díl celé série...



Andělé # 3 - Vytržení - Lauren Kate
Po tvářích mu tekly slzy.
...
Hloubka jeho zoufalství byla bolestně zřejmá.




neděle 5. ledna 2014

Posuď knihu podle obalu (4)


Tohle meme vymyslela Siky. Úkolem je vždy v neděli zveřejnit obálku libovolně vybrané knihy, její anotaci a můj názor.


Název: Inkarceron
Autor: Catherine Fisher

Anotace
Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikova

Můj názor
Anotace knížky mě zaujala natolik, že si chci knížku co nejdřív přečíst. Kromě anotace ale kniha láká i svou krásnou obálkou. Nepůsobí příliš veselým dojmem, ale to je vzhledem k pochmurnému ději logické. Temné pozadí a velký modrý klíč uprostřed. Myslím, že tahle obálka ikdyž působí trochu smutně, je nádherná. Nejvíc se mi na celé obálce líbí právě tyrkysový klíč. Symbolizuje něco jako touhu po svobodě? Nebo snad po životě? Každopádně knížka zaujme na první pohled.



Review: Boj o trůn - Amanda Hocking (Svět tryllů #3)

Název: Ascend
Autor: Amanda Hocking
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 312
Žánr: fantasy

Anotace

Wendy Everlyová čelí nepříjemné volbě. Trylly může zachránit před nemilosrdnými nepřáteli jen tím, že se sama obětuje. Pokud se nevzdá Vittře, její lid se ocitne v brutální válce s neporazitelným nepřítelem. Ale jak by Wendy mohla opustit přátele, i když je to jediná možná cesta k jejich záchraně?
V sázce je všechno, protože království není to jediné, co by mohla ztratit. Poté, co se zamilovala do Finna i Lokiho, se musí rozhodnout, koho bude milovat navždy. Nakonec zjistí, který z nich dvou je ten pravý. Není však jisté, že se naplnění své lásky dožijí.
Všechno směřovalo k tomuto momentu. Má v rukou budoucnost celého svého světa. Je připravená za něj bojovat?