sobota 13. září 2014

On my wishlist (26)


Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala:

Selekce - Kierra Cass
Serafína - Rachel Hartman





















úterý 9. září 2014

Teaser Tuesday (20)


Meme pořádané Should be reading. Úkolem je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné stránce a vypsat libovolné dvě věty z dané strany. Bez spoilerů! 


Název: Jsem rotříštěná
Autor: Tahereh Mafi


Silnice jsou plné prchajících lidí.

...

Všichni jsou připraveni chytat a zabíjet.










pondělí 8. září 2014

Review: Křídla - Aprilynne Pike (Křídla #1)

Název: Wings (Wings #1)
Autor: Aprilynne Pike
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 304
Žánr: román, fantasy, YA

Anotace 

Aprilynne Pikeová nadchla svým debutem i slavnou autorku ságy Stmívání Stephenii Meyerovou. Není divu, příběh – originální fantasy s přídechem thrilleru a horroru, ale i s prvky love story – o dívce se zvláštním jménem Laurel se čte doslova jedním dechem. Patnáctiletá hrdinka jde poprvé do školy (předtím ji učila matka) a snaží se přizpůsobit novému prostředí. Brzy najde přítele, který jí podá pomocnou ruku. David se nemusí přemáhat, nová spolužačka je nesmírně krásná, jemná a milá dívka. Vypadá jako víla, říká si David, ale to ještě netuší, že není daleko od pravdy a že jej po boku Laurel čekají pěkně horké chvíle. Bytosti z jiného světa se dostávají mezi lidi a začíná boj na život a na smrt…