sobota 27. prosince 2014

On my wishlist (29)

Meme z dílny Book Chick City. Cílem je každou sobotu uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být knihy starší i novější, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala: 


Příliš mnoho Kateřin - John Green
Stoletý stařík...- Jonas Jonasson 


Review: Papírová města - John Green

Název: Paper towns
Autor: John Green
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 288
Žánr: román   

Anotace

V Paper Towns se vám dostane příběhu o dospívání. Margo už se dávno s Quentinem nebaví a přátelí se s jinými, a na škole je považována za legendu. Může za to zejména její nespoutanost a časté dobrodružné několikadenní výpravy, kdy její rodiče šílí strachy i vzteky. Jednoho dne však Margo nečekaně zaklepe na Quentinovo okno a uprostřed noci ho vtáhne do jednoho z margovského dobrodružství. Druhý den se Margo neukáže ve škole, pak ani další. A Quentin zjistí, že pro něj zanechala vodítko, jak ji najít… Quentin začne pátrat a čím víc se noří do záhadného zmizení, tím méně si je jistý, kým vlastně Margo byla a jestli ji vůbec znal. Co vlastně chce on sám? A co jsou papírová města, na která Quentin ve spojitosti s Margo neustále naráží?


čtvrtek 25. prosince 2014

Review: Volání netvora - Patrick Ness

Název: A Monster Calls
Autor: Patrick Ness
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 216
Žánr: fantasy, román

Anotace

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám.
Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?


Review: Prvních 100 - Kass Morgan (The 100 #1)

Název: the 100 (the 100 #1)
Autor: Kass Morgan
Nakladatelství: Cooboo
Počet stran: 280
Žánr: sci-fi, fantasy

Anotace


Od ničivé nukleární války žije lidstvo ve vesmírných lodích vysoko nad radioaktivním povrchem Země. Nyní je však sto mladých delikventů, které společnost považuje za postradatelné, vysláno na nebezpečnou výpravu s cílem znovu kolonizovat planetu. Může to být jejich druhá šance na život… nebo sebevražedná mise.
Stovka odsouzenců, pronásledovaných nástrahami divoké přírody a tajemstvími své minulosti, musí bojovat, aby přežila. Nikdy se z nich neměli stát hrdinové, ale nakonec mohou být poslední nadějí pro CELÉ lidstvo.



úterý 23. prosince 2014

Zimní TAG

Tento TAG som našla na blogu  Never trust a duck. A protože mě strašně zaujal, rozhodla jsem se, že odpovědi na tyto otázky sepíšu na blog. A co vy? Už se těšíte na Vánoce?


Jakou knihu bys si nedokázala představit v zimě?
Já bych si teda rozhodně dokázala představit všechny knížky...

Vy čtete v  zimě jen příběhy ze zimního prostředí? Já tedy ne... :-)

Kniha, která se odehrává v zimě?

Jako první mě napadla Sága prokletých... :-) Potom  také  určitě druhý a třetí díl z Vampýrské akademie- Mrazivý polibek a Stínem políbená.  OMG, to mi připomnělo si tuto sérii opět přečíst... Miluji ji! A tyto dva díly obzvlášť... Navíc chci vidět, jak se změní můj pohled na Adriana, protože ho mám čím dál tím raději.



Jaká obálka podle tebe nejvíce připomíná zimu?
Z novějších knih je to určitě Zimní příběh... Na tuto knihu se už mám dlouho zálusk a doufám, že si ji v co nejbližší době přečtu ( nebo se aspoň podívám na film). Ze starších pak určitě Rozpolcení od Amandy Hocking nebo třeba ještě Zimní oběť od Moss Kallentoft.


Jaká je tvoje nejoblíbenější vánoční  pohádka (mluvíme - li  o filmu)?
Musím říct, že já pohádky naprosto miluji.  A že by pohádky o Vánocích v televizi neběžely? Tak to ani nedokážu představit. Asi mou nejoblíbenější českou  pohádkou jsou Tři oříšky pro Popelku, mám ale také moc ráda Princeznu se zlatou hvězdou na čele, O Jasněnce a létajícím ševci,Třetího prince , Z pekla štěstí a pak třeba Prince a Večernici... :-)


Jakou knihu by sis četl/a na Vánoce, někde v teple krbu?
Tak tady mě napadá jedině Eragon :-) Minulý rok jsem ho četla někdy touto dobou a tak nějak už pro mě k Vánocům patří :-) Tento rok na něj ale asi nevyjde čas... :-)


Kniha, kterou jsi dostal/a na Vánoce?
Na Vánoce už několik let knihy nedostávám. Mí rodiče si myslí, že je zbytečné kupovat knihy, když si je můžeš půjčit v knihovně, ale s tím já rozhodně nesouhlasím!!!
Tento rok mi ale jedna kamarádka  udělala ohromnou radost, když mi koupila Papírová města od Johna Greena! <3

Jakou knihu si přeješ k Vánocům?
Jelikož vím, že už žádnou nedostanu, tak jsou veškeré mé naděje asi marné. Přesto by mě nesmírně potěšil Hobbit.. :-) Ačkoli jsem už knihu četla, bylo by mi ctí tuto knihu i vlastnit a přečíst si ji po několika  asi 9 letech znova... :-)




V jakém knižním příběhu (městě, světě) bys chtěl/a prožít zimní svátky?
Tak tady je to jednoznačné :-) Bradavice!!! :-)






Vánoční TAG


Tak zítra tady máme Vánoce a já se rozhodla se zapojit do dalšího TAGu, tentokrát na téma Vánoce. Když už nemáme ten sníh, snad nám tohle alespoň navodí vánoční náladu :)

1. Jaký film je v období Vánoc tvým nejoblíbenějším?
U této otázky nemusím dlouho přemýšlet. Jednoznačná odpověď je Sám doma. Bez něj si prostě Vánoce nedokážu představit. Dále třeba ráda zobu cukroví u filmu Láska nebeská, Po čem ženy touží a samozřejmě Grinch. Ty české moc nesleduji, pokud bych si ale měla vybrat, byla by to pohádka O statečném kováři nebo Třetí princ.

2. Jaká je tvá oblíbená vánoční barva?
Určitě zelená, červená a bílá. Zelená jako stromeček, červená jako vánoční punčocha a bílá jako sníh.

3. Je Štědrý večer. Zůstaneš ve svém pyžamu/domácím oblečení nebo se hezky a společensky oblékneš a upravíš?
Přes den většinou zůstávám v pyžamu, ale k štědrovečerní večeři se hezky obléknu i učešu. Přece jen je to důležitý večer :)

4.  Pokud bys tento rok mohla koupit jen jeden dárek, jen jedné osobě, pro koho by byl?
Je dost těžké vybrat jen jednu osobu, když bych ale musela, asi by to byla moje mamka, která si to zaslouží.
5. Otevíráš své dárky ráno nebo večer, a v kolik?
Otevírám dárky vlastně ráno i večer, jelikož na Štědrý den slavím i narozeniny. Ráno tedy otevírám dárky většinou hned jakmile vstanu, večer pak chodíme ke stromečku kolem 7.

6. Upekla jsi někdy chaloupku z perníčků?
Musím přiznat, že na to nemám :D Vždycky jsem to chtěla zkusit, ale raději to přenechávám šikovnějším. Já peču obyčejné perníčky.

7. Co děláš o Vánočních prázdninách?
Většinou pojídám cukroví, koukám na filmy a prostě relaxuju. Taky hodně čtu a když je hezky chodím ven. S rodinou taky jezdíme na návštěvy.
8. Máš nějaké vánoční přání?
Mám přání, která asi pod stromečkem nenajdu. Jinak bych si ale určitě přála, abychom všichni prožili svátky v pohodě a bez stresu. A taky, aby si lidé občas uvědomili, že Vánoce nejsou jen o dárcích. Na to se dnes často zapomíná.

9. Jaká je tvá oblíbená vánoční vůně?
Vůně stromečku, cukroví a skořice.

10. Jaké je tvé oblíbené vánoční jídlo/pochoutka?
Opět jasná odpověď :D Mým nejoblíbenějším jídlem je to, co se podává při štědrovečerní večeři. Tedy ryba s bramborovým salátem a hrachová polévka. Jinak ještě miluju čerstvou domácí vánočku s kakaem.